UNICA Pizzabottnar & Smörgåsbröd
Handgjord i Farum med italienska råvaror och över 120 års baktradition. Vi lägger nästan 30 timmar på ett bröd, bakad med prisbelönt olivolja och italiensk surdeg, och snabbfryser med kväve för att bibehålla brödets kvalitet efter gräddning.
Utforska UNICA
– Använd nedanstående snabblänkar för att hitta det du letar efter:
Vem som helst kan göra en pizza av hög kvalitet
Närproducerat i Farum, norr om Köpenhamn
Ugnsbakad på sten importerad från Carrara i Italien

Tillverkad av italiensk surdeg ”lievito madre”, som startades för över 120 år sedan
Vi använder prisbelönt italiensk olivolja från Olio Coppini
Bakad med italienska ingredienser
Rustica och Classica förenar det bästa från italiensk baktradition och nordisk smak. Rustica har en unik kombination av råg, korn och havre, vilket ger den en nordisk karaktär – perfekt för bröd, pizza och smörgåsar. Classica är originalreceptet, bakat med italienska ingredienser, prisbelönt olivolja och surdeg ”lievito madre” med över 120 års historia.
Varje bröd är handgjort, bakat på Carrara-sten och innehåller upp till 80 % vatten, vilket ger lätthet och krispighet. Snabbinfryst för att bevara kvaliteten – klart på under 10 minuter.
- Snabbfryst med kväve för att behålla alla goda egenskaper i brödet efter gräddning.
- Från frys till servering på under 10 minuter
- Varje bit är handgjord, så du kommer inte att hitta 2 som är exakt likadana
- Innehåller upp till 80% vatten i degen, där en traditionell pizzadeg har ca 55-60%.
Klassisk
Det ursprungliga enkla receptet, med ingredienser av högsta kvalitet. En kombination av bra hantverk, hög vattenhalt och högkvalitativa ingredienser ger Classica-versionen en fantastisk smak och en unik lätthet och krispighet som kännetecknar UNICA. Fantastiskt smakrik och krispig.
BASERAD PÅ: Vetemjöl
Rustica
Med välkända nordiska ingredienser som råg, korn och havre har Rustica-versionen en unik och nordisk smak som gör den spännande både som fristående bröd, bas för pizza och även för smörgåsar. Även om vi har fyllt den med goda smakrika mjöl och gryn har den fortfarande UNICA:s karakteristiska lätthet och krispighet.
BASERAD PÅ: Vetemjöl, rågmjöl, havremjöl, korn- och solrosfrön, linfrö och sesamfrön.
Videoguider – Så använder du UNICA
Ta en titt in i vår produktion ”Mamma Production”
Det finns inte två UNICA-bröd som är helt lika. I varje deg pressar vi mjölets kapacitet till yttersta gränsen för tänjbarhet och vattenabsorption för att göra våra produkter smakrika och framför allt krispiga och luftiga.
Styrning av ugn
Från fryst till bord i alla ugnstyper på mindre än 10 minuter
Perfektion tar tid – Våra produkter är resultatet av nästan 30 timmars noggrann förberedelse. Bakningen sker i stenugnar med äkta Carrara-stenar impoerade från Italien, vilket ger en autentisk smak och kvalitet. Klar direkt från frysningen på mindre än 10 minuter – helt utan matsvinn.
- Ugn för hemmabruk
- Pizzaugn
- Brödrost
- Highspeedovn (Merrychef, Atollspeed, SpeeDelight, etc.)
- Konvektionsugn (Rational, Unox, etc.)

